Ιούλ. - Αύγ. 2022

Τεύχος 35

teuxh-header-image

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Τι αλλάζει στην Παγκοσμιοποίηση;

Η σύγκρουση των «καπιταλισμών» παίρνει, πλέον, και ξεκάθαρα ιδεολογικά και γεωπολιτικά χαρακτηριστικά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις διεθνείς σχέσεις και ισορροπίες. Το πώς φιλτράρουν οι πολιτικές εξουσίες τον φιλελευθερισμό…
Αθανάσιος Παπανδρόπουλος

Ώρα για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης…;

Το project μιας ομοσπονδιακής ΕΕ ίσως να αποτελεί τη μετεξέλιξη της παρούσας συνεργασίας κρατών όπως τη γνωρίζουμε. Η εμφανής αστοχία των Βρυξελλών στη διαχείριση της ρωσο-ουκρανικής κρίσης ανησυχεί την κοινή…
Ομάδα του Ορθού Λόγου, Μιχάλης Νευραδάκης

Επιστήμη… Μάθημα πορείας;

«Η πανδημία ήταν μια κλήση αφύπνισης. Έδειξε ότι ο ολοένα και περισσότερο αλληλεξαρτώμενος πολιτισμός μας είναι ευάλωτος, όπως, επίσης, ότι η σωστά κατευθυνόμενη επιστήμη μπορεί να είναι η σωτηρία μας…»…
Ομάδα του Ορθού Λόγου, Μιχάλης Νευραδάκης

Γόνιμες Μνήμες

100 Χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή

Τα οικονομικά της Εκστρατείας 1919-1922: Ο ουσιαστικός λόγος της ήττας

Ένα μεγάλο αφιέρωμα με σκοπό να θυμηθούμε το πάθημα και να το κάνουμε μάθημα, αντιλαμβανόμενοι έννοιες όπως «προετοιμασία» και «οικονομία». Το αφιερώνουμε στους Πρόσφυγες των Χαμένων Πατρίδων, στον πόνο, τις…
Ιωάννης-Διονύσιος Σαλαβράκος

Η μουσική ενώνει τους κρίκους του πολιτισμού

Μια συζήτηση με τα μέλη της Ορχήστρας Νέων της Ε.Ε.

Αν δεχθούμε ότι η ΕΕ διέρχεται τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της, η Ορχήστρα Νέων της έχει αναλάβει το ρόλο να λειτουργήσει ως συμβολικό «καθαρτήριο» των λαθών και των αστοχιών…
Ομάδα του Ορθού Λόγου
Μετάβαση στο περιεχόμενο