Πολιτική Απορρήτου

 

Όροι & Πολιτική Απορρήτου

Ο παρών Δικτυακός τόπος www.orthoslogos.news (εφεξής «site») αποτελεί ιδιοκτησία της εταιρείας Orthos Logos Publishing, που εδρεύει στην οδό Τζαφέρη 16 (εφεξής «Εταιρεία») και προστατεύεται από τις διατάξεις του Ν. 2121/93 περί πνευματικής ιδιοκτησίας, όπως εκάστοτε ισχύει.

Αρχικά, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για το ενδιαφέρον σας για το site της Εταιρείας και σας διαβεβαιώνουμε ότι λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας την ανάγκη προστασίας των προσωπικών σας δεδομένων και για το λόγο αυτό τα επεξεργαζόμαστε σύμφωνα με τις αρχές της νομιμότητας, διαφάνειας, ακρίβειας, διαθεσιμότητας και ακεραιότητας λαμβάνοντας τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα και σύμφωνα πάντα με την ισχύουσα εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία και ιδιαίτερα το Γενικό Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679 (GDPR).

Η Εταιρεία μέσω του δικτυακού τόπου της orthoslogos.news που λειτουργεί, προσφέρει τις υπηρεσίες της υπό τους κάτωθι όρους χρήσης, τους οποίους οι επισκέπτες /τριες /χρήστες/τριες καλούνται να διαβάσουν προσεκτικά και να προβούν σε επίσκεψη/χρήση των σελίδων/υπηρεσιών του, μόνο εφόσον τους αποδέχονται πλήρως. Η χρήση συνεπάγεται την αποδοχή των όρων αυτών.

Το site προσφέρει έναντι οικονομικού ανταλλάγματος, κατά τα ειδικότερα δια του παρόντος διαλαμβανόμενα, στους Χρήστες πληθώρα πληροφοριών, σελίδων, επιλογών ή / και πηγών συμπεριλαμβανομένων διαφόρων εργαλείων αναζήτησης, εγγράφων, αρχείων, κειμένων, γραφημάτων με σκοπό την ενημέρωση και πληροφόρηση αυτών για ζητήματα ειδησεογραφικού και δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος (ενδεικτικά άρθρα, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις), καθώς επίσης και τη δυνατότητα να αναρτούν υλικό (ενδεικτικά σχόλια σε άρθρα, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις) (εφεξής το «Υλικό» και η «Ανάρτηση Υλικού», αντίστοιχα).

Διευκρινίζεται ότι κατά την απόλυτα διακριτική ευχέρεια της Εταιρείας τμήματα του site θα είναι διαθέσιμα προς πρόσβαση και στο ευρύ κοινό, ήτοι και προς ενδιαφερομένους οι οποίοι δεν έχουν καταβάλει οικονομικό αντάλλαγμα για τη χρήση του site (εφεξής οι «Επισκέπτες).

Οι παρόντες όροι χρήσης εφαρμόζονται και στους Επισκέπτες, εκτός αν ορίζεται άλλως στο παρόν.

Οι επισκέπτες/τριες, χρήστες/τριες έχουν την ευθύνη πρόσβασης στις υπηρεσίες του site ή της εφαρμογής app και την τυχόν καταβολή τελών σε τρίτους φορείς (π.χ. παροχείς υπηρεσιών διαδικτύου, χρέωση χρόνου παραμονής σε αυτό). Επίσης, είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τον προσωπικό εξοπλισμό τους με τα απαραίτητα τεχνολογικά μέσα που τους επιτρέπουν την πρόσβαση στις υπηρεσίες του.

Εφόσον οι επισκέπτες/τριες, χρήστες/τριες επιθυμούν να εγγραφούν στις υπηρεσίες του site συμφωνούν να: α) παρέχουν αληθείς, ακριβείς, έγκυρες και πλήρεις πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία που τους ζητούνται στις σχετικές αιτήσεις για πρόσβαση στα περιεχόμενα/υπηρεσίες του και β) διατηρούν και επιμελώς να ενημερώνουν τα στοιχεία εγγραφής τους ώστε να διατηρούνται αληθή, ακριβή, έγκυρα, ενημερωμένα και πλήρη.

Το site παρέχει στους χρήστες/τριες υπηρεσίες μελών, κατόπιν αποδοχής των όρων χρήσης του δικτυακού τόπου και ολοκλήρωσης της διαδικασίας καταχώρησης των στοιχείων τους.

ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΊΑΣ

Το σύνολο του περιεχομένου του site, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά αλλά όχι περιοριστικά, κειμένων, ειδήσεων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδιαγραμμάτων, απεικονίσεων, παρεχόμενων υπηρεσιών και γενικά κάθε είδους αρχείων, αποτελεί αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας και διέπεται από τις εθνικές και διεθνείς διατάξεις περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας, με εξαίρεση τα ρητώς αναγνωρισμένα δικαιώματα τρίτων. Συνεπώς, απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, «φόρτωση (download)», μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά η περιληπτικά χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση της Εταιρείας.

Κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται η μεμονωμένη αποθήκευση και αντιγραφή τμημάτων του περιεχομένου σε απλό προσωπικό υπολογιστή για αυστηρά προσωπική χρήση, χωρίς πρόθεση εμπορικής ή άλλης εκμετάλλευσης και πάντα υπό την προϋπόθεση της αναγραφής της πηγής προέλευσής του, χωρίς αυτό να σημαίνει καθ’ οιονδήποτε τρόπο παραχώρηση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Ό,τι άλλο περιλαμβάνεται στις ηλεκτρονικές σελίδες του site και αποτελεί κατοχυρωμένο σήμα και προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτου ανάγεται στη δική του σφαίρα ευθύνης και ουδόλως έχει να κάνει με το site.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΧΡΗΣΤΩΝ – ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ

  • Για την εγγραφή τους στο site οι Χρήστες πρέπει να είναι άνω των δέκα οκτώ (18) ετών.
  • Κατά την εγγραφή του στο site ο Χρήστης καλείται να δηλώσει τα εξής στοιχεία: (α) Ονοματεπώνυμο, (β) Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).
  • Ο Χρήστης δηλώνει ότι τα στοιχεία του είναι ακριβή και αληθή και αποδέχεται ότι η Εταιρεία σε περίπτωση που διαπιστώσει ότι δεν έχουν δηλωθεί τα αληθινά στοιχεία έχει το δικαίωμα να ακυρώσει την εγγραφή του Χρήστη και να αρνηθεί την παροχή οιασδήποτε υπηρεσίας.
  • Για την ολοκλήρωση της εγγραφής του Χρήστη απαιτείται και η καταβολή της χρηματικής συνδρομής του Χρήστη.
  • Ο Χρήστης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) που δηλώνει κατά την εγγραφή του, για την οποία διεύθυνση δηλώνει ότι είναι υπαρκτή, αληθινή και υπό τον πλήρη και αποκλειστικό έλεγχό του, της Εταιρείας μη ευθυνόμενης για οιαδήποτε ζημία του Χρήστη από τυχόν πρόσβαση τρίτων στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο.

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ

H καταβολή της συνεισφοράς γίνεται με τους ακόλουθους τρόπους:

  1. Κατάθεση μέσω PaybyPal.
  2. Πιστωτική/Χρεωστική Κάρτα
  3. Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό: Ο Χρήστης έχει τη δυνατότητα πληρωμής της συνδρομής του, μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό της εταιρίας μέσω του PayByBank. Πληροφορίες για τον λογαριασμό παρέχονται στην διεύθυνση https://orthoslogos.news/index.php/paybybank/

Ο Χρήστης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την ορθή, πλήρη και αληθή καταγραφή των στοιχείων, αναγνωρίζει δε ρητά ότι η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη για τα στοιχεία αυτά ή την ορθή χρήση τους.

O Χρήστης έχει τη δυνατότητα επιλογής έκδοσης είτε αποδείξεως λιανικής πώλησης είτε τιμολογίου.

ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ

H Συνδρομή ανανεώνεται αυτόματα με την λήξη της προηγούμενης περιόδου.

ΑΚΥΡΩΣΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ

Οι Χρήστες έχουν το δικαίωμα να ακυρώσουν τη συνδρομή/ συνεισφορά τους ανά πάσα στιγμή, αποστέλλοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στη διεύθυνση info@orthoslogos.news, στο οποίο θα δηλώνουν την πρόθεσή τους να τερματίσουν την συνδρομή τους.

Στην περίπτωση αυτή η Εταιρεία θα διακόπτει την υπηρεσία στο τέλος της τρέχουσας περιόδου. Ειδικά για την περίπτωση ετήσιας συνδρομής και μετά το πέρας της πρώτης περιόδου, η εταιρεία θα επιστρέφει στο Χρήστη το μέρος της συνδρομής, το οποίο αντιστοιχεί στις υπηρεσίες για το μετά την καταγγελία διάστημα μέχρι την ημερομηνία της αρχικής λήξης της συνδρομής του.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

Ρητά διευκρινίζεται δια του παρόντος, ότι η εγγραφή των Χρηστών στο site και η αποδοχή των Όρων Χρήσης συνεπάγεται την απώλεια του δικαιώματος υπαναχώρησης από τη Σύμβαση, κατά τα ειδικότερα προβλεπόμενα στο άρθρο 3 (ιβ) περίπτωση (ιγ) του Νόμο 2251/1994 περί Προστασίας Καταναλωτών (βλ. Άρθρο 16 περίπτωση (ιγ) Οδηγίας 2011/83/ΕΕ).

ΕΥΘΥΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ – ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΧΡΗΣΤΩΝ

Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να αποστέλλει υλικό προώθησης και παρουσίασης των υπηρεσιών του site ή διαφημιστικό υλικό τρίτων στους χρήστες/τριες/μέλη.

Το site διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί ή/και να διακόπτει προσωρινά ή μόνιμα μέρος ή το σύνολο των υπηρεσιών του με ή χωρίς προειδοποίηση προς τους χρήστες/τριες/μέλη του.

Δεδομένης της φύσης και του όγκου του διαδικτύου, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης και της περίπτωσης αμέλειας, η Εταιρεία δεν ευθύνεται για οποιασδήποτε μορφής ζημία υποστούν οι επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες των σελίδων, υπηρεσιών, επιλογών και περιεχομένων του site στις οποίες προβαίνουν με δική τους πρωτοβουλία. Τα περιεχόμενα του site παρέχονται «όπως ακριβώς είναι» χωρίς καμία εγγύηση εκπεφρασμένη ή και συνεπαγόμενη με οποιοδήποτε τρόπο. Στο μέγιστο βαθμό και σύμφωνα με το νόμο, το site αρνείται όλες τις εγγυήσεις εκπεφρασμένες ή και συνεπαγόμενες, συμπεριλαμβανομένων, όχι όμως περιοριζόμενων σε αυτό, αυτών, οι οποίες συνεπάγονται την εμπορευσιμότητα και την καταλληλότητα για ένα συγκεκριμένο σκοπό.

Η Εταιρεία δεν εγγυάται ότι οι σελίδες, οι υπηρεσίες, οι επιλογές και τα περιεχόμενα θα παρέχονται χωρίς διακοπή, χωρίς σφάλματα και ότι τα λάθη θα διορθώνονται. Επίσης, δεν εγγυάται ότι το ίδιο ή οποιοδήποτε άλλο συγγενικός τόπος (site) ή οι εξυπηρετητές (servers) μέσω των οποίων αυτά τίθενται στη διάθεση των χρηστών/μελών, δεν περιέχουν ιούς ή άλλα επιζήμια συστατικά. Δεν εγγυάται σε καμία περίπτωση την ορθότητα, την πληρότητα ή και διαθεσιμότητα των περιεχομένων, σελίδων, υπηρεσιών, επιλογών ή τα αποτελέσματά τους. Το κόστος των ενδεχόμενων διορθώσεων ή εξυπηρετήσεων, το αναλαμβάνουν οι επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες και σε καμία περίπτωση η Εταιρεία.

Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο site αποτελούν μία προσφορά προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες του και γενικά προς την κοινότητα των χρηστών του διαδικτύου και δε δύνανται σε καμιά περίπτωση για οποιαδήποτε προτροπή επιχείρησης ή μη συγκεκριμένων πράξεων. Το site αναλαμβάνει τη συλλογή, επεξεργασία και διανομή του περιεχομένου του, χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να εγγυάται την αρτιότητα, την πληρότητα, την επάρκεια και γενικά την καταλληλότητα αυτού και την απουσία ενδεχομένων λαθών, πολύ δε περισσότερο, λόγω του ιδιαιτέρως μεγάλου όγκου του, καθώς και της συμμετοχής και τρίτων φορέων (φυσικών ή νομικών προσώπων) την πρωτογενή παραγωγή και συλλογή του.

Το site δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων τόπων (websites) και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω συνδέσμων (hyperlinks). Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, οι χρήστες/τριες οφείλουν να απευθυνθούν απευθείας στους αντίστοιχους τόπους ( web sites) και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Η Εταιρεία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των τόπων αυτών και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Η Εταιρεία παρέχει στους επισκέπτες/τριες, χρήστες/τριες του τη δυνατότητα αγοράς υπηρεσιών, σύμφωνα με τους ειδικότερους όρους που αυτό τάσσει και μεριμνώντας για την προστασία των προσωπικών στοιχείων που υποβάλλουν για τη χρήση των υπηρεσιών αυτών. Το site συμμορφώνεται προς την απόφαση Ζ1-496/2000 για τις πωλήσεις από απόσταση και τις διατάξεις του νόμου 2251/1994 για την Προστασία των Καταναλωτών. Έτσι, το site ενημερώνει τους υποψήφιους πελάτες τους σχετικά με α) τα ουσιώδη χαρακτηριστικά των υπηρεσιών που προσφέρει, β) την τιμή, δ) το φόρο προστιθέμενης αξίας εφόσον δεν περιλαμβάνεται στην τιμή, ε) τον τρόπο πληρωμής, στ) τον τρόπο εκτέλεσης, ζ) τη διάρκεια ισχύος της προσφοράς ή της τιμής και η) το δικαίωμα υπαναχώρησης.

Η πρόσβαση στις σελίδες/υπηρεσίες του site δεν συνεπάγεται κανένα επιπλέον κόστος πέραν του ισχύοντος τιμολογιακού καθεστώτος για την γενική πρόσβαση στο διαδίκτυο, όπως έχει διαμορφωθεί από τους αρμόδιους παροχείς (ISP’s) και καταβάλλεται σε αυτούς και μόνο.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ αναγνωρίζει τη σημασία του θέματος της ασφαλείας των Προσωπικών σας Δεδομένων καθώς και των ηλεκτρονικών σας συναλλαγών και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, με τις πιο σύγχρονες και προηγμένες μεθόδους, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ασφάλεια σας. Όλες οι πληροφορίες, οι οποίες σχετίζονται με τα προσωπικά σας στοιχεία και τις συναλλαγές σας, είναι ασφαλείς και απόρρητες. Η ασφάλεια του site της Εταιρείας επιτυγχάνεται με τις ακόλουθες μεθόδους: 

1. Αναγνώριση Χρήστη

Τα στοιχεία που χρησιμοποιούνται για την αναγνώρισή του Χρήστη είναι δύο: ο Κωδικός Εισόδου (Username) και ο Προσωπικός Μυστικός Κωδικός Ασφαλείας (Password). Κάθε φορά που ο Χρήστης καταχωρεί τα στοιχεία του, του παρέχεται πρόσβαση στον προσωπικό του λογαριασμό. Η συγκεκριμένη διαδικασία επιτυγχάνεται με ασφάλεια τόσο λόγω της κρυπτογράφησης των στοιχείων κατά την μεταφορά τους στο διαδίκτυο, όσο και της κρυπτογράφησης των στοιχείων στους εξυπηρετητές (servers) της Εταιρείας. Κατά τα ίδια πρότυπα, δίνεται στον Χρήστη η δυνατότητα να μεταβάλλει τον Προσωπικό Μυστικό Κωδικό Ασφαλείας (Password) όσο συχνά επιθυμεί. Μετά την καταχώρηση του επιθυμητού κωδικού, ο κωδικός κωδικοποιείται και αποθηκεύεται στα συστήματα της Εταιρείας για την επιτυχία της μέγιστης ασφάλειας. Για τον λόγο αυτό, ο μόνος που γνωρίζει τον κωδικό Χρήστη είναι ο ίδιος και είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την διατήρηση της μυστικότητάς των κωδικών αυτών από τρίτα πρόσωπα. Η Εταιρεία δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τον μυστικό κωδικό Χρήστη/Χρήστη, παρά μόνο να τον επανατοποθετήσει (reset).

Σε περίπτωση απώλειας του ή διαρροής του εν λόγω κωδικού, ο Χρήστης θα πρέπει να προβεί στην άμεση ειδοποίηση της Εταιρείας, αλλιώς η τελευταία δεν ευθύνεται για την χρήση του μυστικού κωδικού από μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο. Η Εταιρεία με κανέναν τρόπο δεν αποκαλύπτει ή δημοσιοποιεί τα προσωπικά δεδομένα και τις πληροφορίες των Χρηστών.

Τα προσωπικά δεδομένα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την καλή εκτέλεση των συναλλαγών. Όλες οι πληροφορίες κρυπτογραφούνται και φυλάσσονται με απόλυτη ασφάλεια. 

 2. Εξασφάλιση του Απορρήτου της Μεταφοράς των Προσωπικών σας Δεδομένων & Κρυπτογράφηση 

Όλες οι πληροφορίες, οι οποίες σχετίζονται με τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών, διασφαλίζονται ως απόρρητες. Ο παρών ιστότοπος (εφεξής το «Site») χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο TLS, με κρυπτογράφηση 128-bit, για ασφαλείς online εμπορικές συναλλαγές. Με αυτόν τον τρόπο κρυπτογραφούνται όλες οι προσωπικές πληροφορίες του Χρήστη, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού της πιστωτικής κάρτας, του ονόματος και της διεύθυνσης του Χρήστη, έτσι ώστε να μην μπορούν να αποκρυπτογραφηθούν ή να αλλαχθούν κατά την μεταφορά τους στο Internet.

Το πρωτόκολλο TLS (Transport Sockets Layer), είναι ο διάδοχος του διαδεδομένου SSL και σήμερα είναι το παγκόσμιο standard στο διαδίκτυο για την διασφάλιση της σωστής κρυπτογραφημένης επικοινωνίας μεταξύ δικτυακών τόπων (web sites) και δικτυακών χρηστών, για την ασφαλή μεταφορά κρυπτογραφημένων στοιχείων μεταξύ των δικτυακών χρηστών και των δικτυακών εξυπηρετητών (web servers). Μία κρυπτογραφημένη TLS/SSL επικοινωνία απαιτεί όλες τις πληροφορίες που αποστέλλονται μεταξύ ενός Χρήστη και ενός εξυπηρετητή (server) να κρυπτογραφούνται από το λογισμικό αποστολής και να αποκρυπτογραφούνται από το λογισμικό αποδοχής σε συνεργασία με μια παγκόσμια αποδεκτή αρχή πιστοποιητικού, προστατεύοντας με αυτό τον τρόπο τις προσωπικές πληροφορίες κατά τη μεταφορά τους. Επιπλέον, όλες οι πληροφορίες που αποστέλλονται με τα πρωτόκολλα TLS/SSL, προστατεύονται από έναν μηχανισμό που αυτόματα εξακριβώνει εάν τα δεδομένα έχουν αλλαχτεί κατά την μεταφορά. 

3. Ελεγχόμενη Πρόσβαση (firewall) 

Η πρόσβαση στα συστήματα της Εταιρείας (servers) ελέγχεται από firewall, το οποίο επιτρέπει τη χρήση συγκεκριμένων υπηρεσιών από τους πελάτες/ χρήστες απαγορεύοντας, παράλληλα, την πρόσβαση σε συστήματα και βάσεις δεδομένων με απόρρητα στοιχεία και πληροφορίες της εταιρείας. 

4. Απόρρητο Συναλλαγών 

Η τήρηση του απορρήτου είναι αυτονόητη. Οι ίδιες βασικές αρχές που διέπουν τις κλασσικές συναλλαγές ισχύουν και στην περίπτωση του e-commerce (ηλεκτρονικού εμπορίου). Όλες οι πληροφορίες που διαβιβάζονται από τον χρηστή /μέλος στην Εταιρεία είναι εμπιστευτικές και η Εταιρεία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να γίνεται χρήση τους μόνο στο μέτρο που αυτό κρίνεται αναγκαίο στο πλαίσιο των παρεχόμενων υπηρεσιών. Μερικά από τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι τα ακόλουθα:

  • Μόνο εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες των συναλλαγών σας και μόνο όποτε αυτό είναι αναγκαίο, π.χ. για τη διεκπεραίωση των αιτήσεών σας.
  • Η Εταιρεία δεν αποκαλύπτει τα στοιχεία των πελατών και των συναλλαγών τους, εκτός αν έχει έγγραφη εξουσιοδότηση από εσάς ή αυτό επιβάλλεται από δικαστική απόφαση ή απόφαση άλλης δημόσιας αρχής.
  • Στην περίπτωση που η Εταιρεία χρησιμοποιεί τρίτους για την υποστήριξη των συστημάτων της, φροντίζει για την εξασφάλιση του απορρήτου.
  • H Εταιρεία δηλώνει ρητώς πως δεν πρόκειται να προβεί σε οποιαδήποτε αθέμιτη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων και με κανέναν τρόπο δεν αποκαλύπτει, δημοσιοποιεί, πωλεί, εκμισθώνει ή ανταλλάσσει με τρίτους τα προσωπικά σας στοιχεία και τις πληροφορίες που υποβάλλετε, εκτός αν αυτό επιβληθεί από κάποια Δημόσια Αρχή (π.χ. δικαστήριο κτλ.).

ΧΡΗΣΗ COOKIES

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν πληροφορίες, τα οποία αποστέλλονται από το λογισμικό διαχείρισης του site και αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο κάθε χρήστη- επισκέπτη. Αποστολή cookies εκτελείται όταν επισκέπτεστε το site. Τα στοιχεία αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν τον τύπο του διακομιστή που χρησιμοποιεί κάθε χρήστης-επισκέπτης, το είδος του υπολογιστή, το λειτουργικό του σύστημα, τους παρόχους διαδικτυακών υπηρεσιών και άλλες πληροφορίες τέτοιου είδους.

  • Τα cookies δεν προκαλούν βλάβη ούτε στον υπολογιστή ή στην κινητή σας συσκευή ούτε στα αρχεία που είναι αποθηκευμένα σ’ αυτόν και δεν λαμβάνουν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου ή αρχείου από τον υπολογιστή του επισκέπτη του site. Με τα cookies δεν μπορεί να αποκαλυφθεί η ταυτότητά σας αλλά ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώριση του υπολογιστή σας.
  • Τα cookies ταξινομούνται τυπικά σε cookies περιόδου λειτουργίας(cookies λειτουργικότητας) και σε μόνιμα cookies.
  • Τα cookies περιόδου λειτουργίας δεν παραμένουν στον υπολογιστή σας μετά την έξοδο από την τοποθεσία web ή το κλείσιμο της εφαρμογής app ή αφού κλείσετε το πρόγραμμα περιήγησης.
  • Τα μόνιμα cookies είναι αυτά που παραμένουν στον υπολογιστή σας. Αυτό επιτρέπει στις διάφορες ιστοσελίδες να αναγνωρίσουν τον υπολογιστή σας, όταν ξανανοίξετε τον πλοηγό σας ίντερνετ, ούτως ώστε η πλοήγησή σας να είναι όσο το δυνατό πιο εύκολη.
  • Τα μόνιμα cookies μπορούν να διαγραφούν από τον ίδιο το χρήστη.
  • Το site είναι δυνατόν να αξιοποιεί τα cookies για διαφόρους λόγους, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά των εξής:
  • Διεξαγωγή ερευνών για στατιστικούς λόγους ή/και για τη βελτίωση του περιεχομένου και των υπηρεσιών του site ή/και για να εκτιμάται η αποτελεσματικότητα του site καθώς και για τη στιγμιαία καταγραφή των τάσεων της κοινής γνώμης. Με αυτά τα cookies δε γίνεται να αναγνωριστεί η ταυτότητά σας. Απλώς μας παρέχουν ανώνυμες πληροφορίες, οι οποίες μας βοηθούν να κατανοήσουμε ποια σημεία της ιστοσελίδας μας ενδιαφέρουν τους επισκέπτες μας, καθώς κι αν αυτοί έχουν κάποιο πρόβλημα στην πλοήγησή τους. Χρησιμοποιούμε επίσης αυτά τα cookies, ώστε να δοκιμάζουμε διαφορετικά σχέδια και χαρακτηριστικά για την ιστοσελίδα μας.
  • Για λόγους marketing ώστε να μετράμε την αποτελεσματικότητα των διαφημίσεων στην ιστοσελίδα μας, το πώς οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας, καθώς επίσης για την εμφάνιση διαφημίσεων σχετικών με το site σε άλλους ιστότοπους, με βάση τις προηγούμενες επισκέψεις του χρήστη στο site.
  • Δυνατότητα παρουσίασης και λειτουργίας διαφημιστικών μηνυμάτων (banners). Τα διαφημιστικά cookies βοηθούν στην επιλογή διαφημίσεων με βάση τα ενδιαφέροντά σας. Βοηθούν επίσης, ώστε να μην επιτρέπουν στις ίδιες διαφημίσεις να ξαναπροβάλλονται σε εσάς συνεχώς.
  • Cookies κοινωνικής δικτύωσης.

Θέλουμε επίσης να μπορείτε να μοιράζεστε το περιεχόμενο του site με τους φίλους σας μέσω των αγαπημένων σας ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης όσο το δυνατόν πιο εύκολα. Χάρη στα cookies κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία τοποθετούνται από τους παρόχους ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, μπορείτε να μοιράζεστε το περιεχόμενο αυτό εύκολα και χωρίς προβλήματα.

Τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης αποδέχονται την αποστολή cookies από προεπιλογή, αλλά συνήθως μπορείτε να ρυθμίσετε το πρόγραμμα περιήγησης (browser) ώστε να αρνείται την παραλαβή τους ή να αποδέχεται επιλεκτικά ορισμένα cookies. Αν απενεργοποιήσετε τη λήψη cookies, ορισμένες δυνατότητες που παρέχονται στην τοποθεσία μας ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμες ενώ ορισμένες ιστοσελίδες μπορεί να μην εμφανίζονται σωστά .

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του επισκέπτη/ χρήστη των υπηρεσιών του site υπόκειται στις σχετικές διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας (Ν. 2472/1997 για την προστασία του ατόμου και την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα όπως έχει συμπληρωθεί με τις αποφάσεις του Προέδρου της Επιτροπής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, όπως και το Νόμο 2774/1999 και του ευρωπαϊκού δικαίου (οδηγίες 95/46/ΕΚ και 97/66/ΕΚ). Σε κάθε περίπτωση το site διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής των όρων προστασίας των προσωπικών δεδομένων κατόπιν ενημέρωσης των επισκεπτών/χρηστών και μέσα στο υπάρχον ή και ενδεχόμενο νομικό πλαίσιο. η χρήση/επίσκεψη συνεπάγεται αποδοχή των όρων αυτών.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ E-MAIL (NEWSLETTERS)

  1. Η Εταιρεία ανά τακτά χρονικά διαστήματα στέλνει ενημερωτικά email.
  2. Η Εταιρεία δεν ευθύνεται αν τα newsletter δεν παραδοθούν στον προορισμό τους, αν και καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια με τους ISP’s (Internet Service providers) για την παράδοση
  3. Τα newsletter μπορεί να καταλήξουν στο spam folder, οπότε παρακαλούμε να ελέγχετε τακτικά ότι δεν αποθηκεύονται εκεί
  4. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να μην λαμβάνετε πλέον ενημερωτικά newletter ή επιθυμείτε να διαγραφείτε συνολικά από το σύστημα αποστολής νέων της Εταιρεία, μπορείτε να μας ενημερώσετε χρησιμοποιώντας τη φόρμα επικοινωνίας του site.
  5. Το πλαίσιο χρησιμοποιεί πάροχο (3rd party company) για την αναγνώριση (tracking) των παραληπτών των newsletter. Δεν παραδίδει σε 3ους πληροφορίες σχετικά με όνομα, επώνυμο, διεύθυνση κατοικίας
  6. Η ενημέρωση από την Εταιρεία, γίνεται για όσο χρόνο επιθυμείτε.

ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΟΡΟΙ

Οι ανωτέρω όροι και προϋποθέσεις χρήσης του site, καθώς και οποιαδήποτε τροποποίηση τους, διέπονται και συμπληρώνονται από το ελληνικό δίκαιο, το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις σχετικές διεθνείς συνθήκες. Οποιαδήποτε διάταξη των ανωτέρω όρων καταστεί αντίθετη προς το νόμο, παύει αυτοδικαίως να ισχύει και αφαιρείται από το παρόν, χωρίς σε καμία περίπτωση να θίγεται η ισχύς των λοιπών όρων. Το παρόν αποτελεί τη συνολική συμφωνία μεταξύ της Εταιρείας και των επισκεπτών/χρηστών των σελίδων και υπηρεσιών του και δε δεσμεύει παρά μόνο αυτούς. Καμία τροποποίηση των όρων αυτών δε θα λαμβάνεται υπόψη και δε θα αποτελεί τμήμα της συμφωνίας αυτής, εάν δεν έχει διατυπωθεί εγγράφως και δεν έχει ενσωματωθεί σε αυτή.

Μετάβαση στο περιεχόμενο