Ποιοι

poioi-eimaste-header

Ποιοι είμαστε

Επαγγελματίες και ερασιτέχνες που τασσόμαστε στην προσπάθεια υπέρ της επικράτησης του Θετικού, του «Ορθού», της λογικής και της κατανόησης. Δημοσιογράφοι, ερευνητές, σχολιαστές, νοήμονες και επιστήμονες, καλλιτέχνες και στοχαστές, διανοούμενοι και τεχνοκράτες, χωρίς εξαρτήσεις, και πάνω απ’ όλα πραγματικά «Nέοι», στον Nου και στην Kαρδιά, που επιχειρούμε να παρέμβουμε χωρίς φόβο αλλά με πάθος στην σημερινή κοινωνική πραγματικότητα…

Όλοι στην Ομάδα του ‘Ορθού Λόγου’ – Συμβουλευτική Επιτροπή, συντάκτες και άλλοι ειδικοί, συνεργαζόμενα ιδρύματα και οργανισμοί – διακρίνονται για τις εξειδικευμένες γνώσεις τους και το πάθος τους για κοινωνική προσφορά μέσα από τα αντικείμενά τους.

Στη ομάδα του ‘Ορθού Λόγου’ θα συναντήσει κανείς από οικονομολόγους, νομικούς και πολιτικούς επιστήμονες, έως φιλοσόφους, ιατρούς, ψυχολόγους, νευροεπιστήμονες, φυσικούς, φιλολόγους, μέχρι και αρχαιολόγους, ερευνητές της Ιστορίας, των ανθρώπων και των πολιτισμών.

Συμβουλευτική Επιτροπή

Πιστεύοντας στην δύναμη της συνεργασίας, έχουμε την χαρά και την τιμή να βρίσκονται κοντά μας άνθρωποι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, από την ομογένεια και όλους τους χώρους, τεχνοκρατικούς, ακαδημαϊκούς, καλλιτεχνικούς, κλπ.

Αυτοί αποτελούν τον πυρήνα της ομάδας μας, την Συμβουλευτική μας Επιτροπή. Σκεπτόμενοι άνθρωποι – αυστηρά χωρίς ιδεοληψίες – ειδήμονες (όχι παντογνώστες) επί των θεμάτων που προσεγγίζονται, μας προσφέρουν ανιδιοτελώς τα ‘φώτα’ τους, τις εμπειρίες τους, προς την αναζήτηση ιδεών, δράσεων, εναλλακτικών προτάσεων και λύσεων που απευθύνονται ανοιχτά και κατανοητά προς όλη την κοινωνία.

David Boardman

Δημοσιογράφος, Καθηγητής & Πρύτανης στην Σχολή Επικοινωνίας & ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Temple της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ. Πρόεδρος του Ιδρύματος “Solutions Journalism Network”, της “Reporters Committee for Freedom of the Press’’ και του “Lenfest Institute for Journalism”. Πρώην Δ/ντης των “The Seattle Times” που υπό την ηγεσία του έλαβαν 4 Βραβεία Πούλιτζερ και παρήγαγαν 10 Πούλιτζερ φιναλίστ.

Cathrine Gyldensted

Πρωτοπόρος της ‘Εποικοδομητικής Δημοσιογραφίας’. Δανή δημοσιογράφος, παρουσιάστρια ειδήσεων, συγγραφέας, δημιουργός της σύνδεσης της δημοσιογραφίας με τις συμπεριφορικές επιστήμες. Το 2015 ανέλαβε την πρώτη έδρα και Διεύθυνση τμήματος Εποικοδομητικής Δημοσιογραφίας στο Πανεπιστήμιο του Windesheim της Ολλανδίας, την οποία και άφησε τον Ιούλιο του 2017 για να ιδρύσει το “Open Eyes Institute” στο Άμστερνταμ, εστιάζοντας διεθνώς στην προώθηση της εποικοδομητικής δημοσιογραφίας.

Βαρβίας Χ. Κων/νος

Επιχειρηματίας – Πρόεδρος & Διευθ. Σύμβουλος Ιδρύματος Πληρωμών, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ψυχοθεραπευτής, Συνιδρυτής & Εθελοντής σε ΜΚΟ.

Γαλανός Νίκος

Ηθοποιός του κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης. Ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του 1960 και έγινε πολύ γνωστός στις αρχές της δεκαετίας του 1970 με πρωταγωνιστικούς ρόλους σε ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Δενδρινός Χαράλαμπος

Ιστορικός, Βυζαντινολόγος, Καθηγητής στη Βυζαντινή Λογοτεχνία και Ελληνική Παλαιογραφία, Δ/ντης του Ελληνικού Ινστιτούτου του Royal Holloway, του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Δήμας Πάνος

Καθηγητής αρχαίας φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Όσλο. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντοπίζονται στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία, σε σχέση με ζητήματα μεταφυσικής, επιστημολογίας, ηθικής και θεωρίας της πράξης. Διετέλεσε Δ/ντής του “Νορβηγικού Ινστιτούτου Αθηνών για κλασσικές σπουδές, αρχαιολογία και πολιτιστική ιστορία” (2007-2015).

Δημόκα Αγγελική

Ph.D. στην Βιοϊατρική μηχανική, Δ/ντρια του ‘Center for Neural Decision Making’ του Πανεπιστημίου Temple της Φιλαδέλφειας των ΗΠΑ, το οποίο ερευνά τη νευροβιολογική βάση της ανθρώπινης συμπεριφοράς, τον σχηματισμό προτιμήσεων και τη λήψη αποφάσεων. Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στα τμήματα ‘Marketing’ and ‘Management of Information Systems’ του ιδίου πανεπιστημίου.

Εφραίμογλου Δημήτρης

Δ/νων Σύμβουλος Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Καρασμάνης Βασίλης

Ομότιμος Καθηγητής Φιλοσοφίας του Πολυτεχνείου Αθηνών. Ειδικεύεται κυρίως στην αρχαία φιλοσοφία και την αρχαία επιστήμη (μαθηματικά), αλλά και στην ιστορία και φιλοσοφία της τεχνολογίας, καθώς και στη φιλοσοφία του περιβάλλοντος. Διετέλεσε διευθυντής του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών (1994-2005).

Κουτούπης Θαλής

Σύμβουλος Επικοινωνίας. Υπηρέτησε τη δημοσιογραφία, τη διαφήμιση, τις δημόσιες σχέσεις και την πολιτική επικοινωνία. Έχει γράψει τα πρώτα στην Ελλάδα πρακτικά εγχειρίδια για τις Δημόσιες Σχέσεις, τη Διαφήμιση και τη Χορηγία, τα οποία και διδάσκει από το 1971. Συνολικά έχει γράψει περισσότερα από 25 βιβλία. Εκατοντάδες άρθρα και συνεντεύξεις του έχουν δημοσιευτεί στα Έντυπα και Ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης. Έχει τιμηθεί από την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων με το «Βραβείο Κωνσταντίνου Καλλιγά», για τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό του και το ήθος του.

Κυριαζάκος Σοφοκλής

Ph.D., Μηχανική Τηλεπικοινωνιών, Αναπληρωτής Καθηγητής στο τμήμα ‘Business Development and Technology’ του πανεπιστημίου του Ώρχους, Δανία, Δ/νων Σύμβουλος της Innovation Sprint, Βρυξέλλες.

Λειβαδάς Γεράσιμος

Επιχειρηματίας, Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών προϊόντων.

Νεχαμάς Αλέξανδρος

Καθηγητής ανθρωπιστικών σπουδών, φιλοσοφίας και συγκριτικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο του Princeton, με πολλές τιμητικές διακρίσεις για το ευρύ ερευνητικό και εκδοτικό του έργο. Μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών στην έδρα «Ιστορία της Φιλοσοφίας».

Παπαγεωργίου Γιάννης

Μαθηματικός, Μετεωρολόγος, Ph.D. στην Μετεωρολογία (Reading-UK), πρώην Υποδιοικητής της ΕΜΥ & Διευθυντής της Διεύθυνσης Προγνώσεων και Μελετών της ΕΜΥ, σύμβουλος Μετεωρολογικών Υπηρεσιών με διεθνής αναγνώριση από τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό, Πρόεδρος της Επιτροπής Μετεωρολογικής Υποστήριξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας».

Παπαθανασίου Φώτης

Γεν. Δ/ντης Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη. Έχει σπουδάσει Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύθηκε στην Αθλητιατρική στο Πανεπιστήμιο των Παρισίων. Κατόπιν σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις στο Παρίσι, όπου έλαβε και το Διδακτορικό του και δίδαξε Πολιτιστική Διπλωματία και Διπλωματία των Πόλεων ως επισκέπτης καθηγητής επί δεκαετία. Υπήρξε Ειδικός Συνεργάτης του πρώην Υπουργού Πολιτισμού της Γαλλίας, Ζακ Λανγκ (1985-1989), Σύμβουλος του ΥΠΕΞ (1991-93), Αντιδήμαρχος Αθηναίων (1995-2002) και Εκτελεστικός Γραμματέας της Ένωσης των Δημάρχων των Πρωτευουσών της ΝΑ Ευρώπης (1995-2004) Γενικός Γραμματέας (1990-1994) και Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Ελ. Λυρικής Σκηνής (2006-2009). Έχει τιμηθεί με τα παράσημα της Λεγεώνας της Τιμής και του Ταξιάρχη Γραμμάτων και Τεχνών της Γαλλικής Δημοκρατίας, καθώς και εκείνο των Επιστημών και Τεχνών της Αυστρίας.

Παπανδρόπουλος Αθανάσιος

Δημοσιογράφος, εργάστηκε 30 χρόνια στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και σε άλλα έντυπα και συνεργάστηκε με γνωστές εφημερίδες και εξειδικευμένα περιοδικά. Χρημάτισε πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου, της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, του Ινστιτούτου Δημοσιογραφικών Μελετών-Ερευνών και της Ένωσης Δημοσιογράφων για την Ευρώπη των Ελευθεριών και της Δημοκρατίας. Επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μέλος της Γερουσίας για την Ένωση της Ευρώπης, από την οποία και τιμήθηκε για τα άρθρα του περί ομοσπονδιακής Ευρώπης.

Παππάς Σ. Τάκης

Ο Τάκης Σ. Παππάς είναι διδάκτορας του πανεπιστημίου Yale και έχει διδάξει για πολλά χρόνια σε διάφορα πανεπιστήμια. Σήμερα, διαμένει στο Στρασβούργο και εργάζεται ως ερευνητής και συγγραφέας στο πεδίο της συγκριτικής πολιτικής επιστήμης. Το τελευταίο του βιβλίο με τίτλο Λαϊκισμός και Φιλελεύθερη Δημοκρατία: Μια Συγκριτική και Θεωρητική Ανάλυση κυκλοφορεί ήδη από τις εκδόσεις Oxford University Press.

Παύλου Παύλος 

Ph.D στα Πληροφοριακά Συστήματα από το Πανεπιστήμιο Southern California. Ανώτερος Αναπληρωτής Πρύτανης σήμερα στην Έρευνα και επικεφαλής διευθυντής έρευνας στο  Fox Business School, του Πανεπιστημίου Temple της Φιλαδέλφειας των ΗΠΑ.Έχει λάβει πολλές τιμητικές διακρίσεις και αναγνωριστεί από την Thomson Reuters σαν ένα από τα μεγαλύτερα επιστημονικά μυαλά παγκοσμίως με τεράστια επιρροή, βάσει των αναφορών στο έργο του στη δεκαετία 2002-2012.

Προκοπίου Γεώργιος

Αρχιτέκτονας, Διδάκτορας Μηχανικός και τ. Καθηγητής Ε.Μ.Π. Έχει γράψει πολλά βιβλία και άρθρα για ζητήματα της ειδικότητάς του, έχει επιμεληθεί την έκδοση σε σειρά βιβλίων των άρθρων του αείμνηστου καθηγητή Αγγ. Προκοπίου, και μεταφράσει φιλοσοφικά και ποιητικά κείμενα ανατολικών παραδόσεων. Έχει επίσης εντρυφήσει ιδιαίτερα σε ζητήματα παραδοσιακής και νεοκλασικής αρχιτεκτονικής του ελληνικού και ευρωπαϊκού χώρου καθώς και σε ζητήματα Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Ναοδομίας.

Ρακιντζής Τ. Λέανδρος

Πρώην Αρεοπαγίτης ε.τ., πρώην Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.

Σαραφίδης Βασίλης

Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομετρίας στο Πανεπιστήμιο του Μόνας, Μελβούρνη, και διοικητικό στέλεχος του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Μακεδονικών Σπουδών.

Σταλίκας Αναστάσιος
(22/08/1960 – 07/09/2023)

Καθηγητής Ψυχολογίας και Πρόεδρος του Τμήματος Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. «Πατέρας» της Θετικής Ψυχολογίας στην Ελλάδα και θερμός υποστηρικτής της ιδέας της Εποικοδομητικής Δημοσιογραφίας. Μπορεί να έφυγε από κοντά μας αλλά τιμούμε την μνήμη του προχωρώντας μπροστά…

Συντακτική Ομάδα

Όλοι μαζί δουλεύουμε πάνω σε κείμενα, θέματα και νέες φόρμες. Τα κείμενά μας δεν έχουν αποσπασματική θεματολογία, αλλά αφορούν σε θέματα τα οποία ο κάθε ένας συγγραφέας/αρθρογράφος γνωρίζει εις βάθος ή μπορεί με την βοήθεια της Συμβουλευτικής Επιτροπής και όλου του δικτύου των ‘ειδικών’ μας να κατευθυνθεί να ερευνήσει και να υποστηρίξει.

Εκτός από την μόνιμη συντακτική μας ομάδα, θα αρθρογραφούν πολλοί ακόμα, διαφόρων ειδικοτήτων, εμπλουτίζοντας το φάσμα των θεμάτων μας.

Η ομάδα μας έτσι αποτελείται από μόνιμους καθώς και ανεξάρτητους/συνεργαζόμενους αρθρογράφους, σχεδιαστές, προγραμματιστές, ασκούμενους και ανθρώπους που μας υποστηρίζουν σε ότι άλλο προκύπτει…

alexopoulos

Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος

Ιδρυτής & Εκδότης. Παρακολουθώντας την Δημοσιογραφία και τις σύγχρονες διεθνείς τάσεις της αποκαλούμενης ‘Εποικοδομητικής Δημοσιογραφίας’ σε συνδυασμό με τις ανάγκες της κοινωνίας, συνέλαβε το σχέδιο δημιουργίας και έκδοσης ενός περιοδικού Εποικοδομητικής Δημοσιογραφίας στην Ελλάδα. Με πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στις Οικονομικές Επιστήμες και συσσωρευμένη 25ετή εμπειρία στον χώρο των επιχειρήσεων, ειδικεύεται σήμερα στην συμβουλευτική ανάπτυξης. Είναι μέλος και εθελοντής πολλών διεθνών επιστημονικών, κοινωνικών, φιλανθρωπικών και άλλων οργανώσεων σε θέματα που αφορούν την ανθρώπινη, την οικονομική και την παγκόσμια ανάπτυξη, έχει ασχοληθεί με μεταφράσεις και επιμέλεια εκδόσεων και αρθρογραφήσει σε διάφορους διαδικτυακούς τόπους, ιδιαίτερα ανθρωπιστικού περιεχομένου.

kanoupakis-1-150x150

Γιάννης Κανουπάκης

Αρχισυντάκτης. Δημοσιογράφος, Απόφοιτος της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής, σπούδασε Νομικά και ξεκίνησε να δημοσιογραφεί το 1983 ως Κοινοβουλευτικός και στη συνέχεια Πολιτικός Συντάκτης. Τακτικό Μέλος της ΕΣΗΕΑ, έχει εργασθεί σε εφημερίδες και περιοδικά, στην τηλεόραση και σε άλλα ηλεκτρονικά μέσα, ενώ, διετέλεσε, κατά καιρούς, υπεύθυνος επικοινωνίας στα υπουργεία Γεωργίας, Άμυνας και Ανάπτυξης. Την τελευταία δεκαετία, καλύπτει ποικίλα θέματα των φορέων του «επιχειρείν» (Επιμελητήρια, ΕΣΕΕ, ΣΕΒ, ΠΣΕ) όπως και το ρεπορτάζ της αγοράς αυτοκινήτου, με διαρκείς αποστολές στο εξωτερικό, για την εφημερίδα «Η Ναυτεμπορική» και τον ιστότοπό της, παράλληλα δε είναι συνεργάτης-αρθρογράφος σε διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

michael.nevradakis

Μιχάλης Νευραδάκης

Ο Δρ. Μιχάλης Νευραδάκης διδάσκει στο τμήμα επικοινωνίας του Αμερικανικού Κολεγίου Deree στην Αθήνα. Γεννήθηκε το 1984 στη Νέα Υόρκη, όπου και μεγάλωσε. Το 2005 αποφοίτησε από το Stony Brook University (State University of New York) summa cum laude και Phi Kappa Phi στον τομέα της πολιτικής επιστήμης, ενώ το 2007 ολοκλήρωσε Masters στην πολιτική επιστήμη από το ίδιο πανεπιστήμιο. Το 2018 ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στον τομέα των Media Studies από το University of Texas. Το αντικείμενο της διατριβής του ήταν η επίδραση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των «νέων μέσων» στον δημόσιο διάλογο και στην κοινωνία πολιτών στην Ελλάδα τα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

στασινου1

Νατάσα Στασινού

H Νατάσα Στασινού είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Σπουδές από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εργαστεί στη «ΝΕΤ 105,8» στη σύνταξη διεθνών ειδήσεων και τον συντονισμό του πρωινού μαγκαζίνο του σταθμού και, από το 2007, στη Ναυτεμπορική καλύπτοντας θέματα ευρωπαϊκής και παγκόσμιας οικονομίας, πολιτικές της Ε.Ε. και διεθνείς σχέσεις. Έχει διατελέσει επίσης αρχισυντάκτρια στο moneyreview.gr. Σήμερα, είναι αρχισυντάκτρια στο naftemporiki.gr.

xipolopoulou

Πέννυ Ξυπολοπούλου

Δημοσιογράφος, μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου. Σπούδασε Μάρκετινγκ & Επικοινωνία και έχει εργαστεί ως συντάκτης, ρεπόρτερ, αρθρογράφος, υπεύθυνη ύλης, αρχισυνταξία, αρθρογραφία στο διαδίκτυο, επιμέλεια και σύνταξη κειμένων ιστοτόπων, blogs, κλπ. Μεγάλη εμπειρία σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης.

argyridou

Νεφέλη Αγκυρίδου

10 χρόνια στη δημοσιογραφία, διευθύνει σήμερα το “star.gr” και έχει δουλέψει σε ελληνικά και διεθνή μέσα, όπως το BBC World Service, το Bloomberg, το Reuters και το CNBC καλύπτοντας διεθνή, Ευρωπαϊκά και οικονομικά θέματα. Πτυχίο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών (Πάντειο Πανεπιστήμιο), μεταπτυχιακό στη Διεθνή Δημοσιογραφία (City University, Λονδίνο), δίπλωμα Οικονομικών (LSE) και Executive MBA στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Cass Business School, Λονδίνο).

ΕΛΕΝΑ ΜΑΣΤΡΟΜΑΟΥΡΟ

Έλενα Μαστρομάουρο

Δημοσιογράφος, Τακτικό Μέλος της ΕΣΗΕΑ, σπούδασε Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία και Πολιτισμολογία στο Πανεπιστήμιο Johannes Gutenberg στο Μάιντς της Γερμανίας και είναι διπλωματούχος μεταφράστρια με ειδίκευση στην Οικονομία. Έχει ζήσει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και εργαστεί σε εφημερίδες και ραδιοφωνικούς σταθμούς και στο Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού.

arabatzis black

Γιάννης Χ. Αραμπατζής

Αρθρογράφος, Νομικός, Msc. στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Υπ. Διδάκτωρ στο τμήμα Ψυχολογίας τού Παντείου Πανεπιστημίου (με θέμα έρευνας την σχέση Συναισθήματος και Δικαίου), μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Θετικής Ψυχολογίας.

garzonis

Πέτρος Γαρζώνης

Ιατρός Παθολόγος & Ομοιοπαθητικός. Συγγράφει, αρθρογραφεί και είναι εκδότης της μηνιαίας εφημερίδας «Επι κοινωνία εν τύπω».

mparthesi

Νίκη Μπερδέση

Πτυχιούχος επικοινωνιολόγος, Σύμβουλος επικοινωνίας και στρατηγικής Marketing, Digital Marketing Specialist με 15 χρόνια επαγγελματική εμπειρία σε διαφημιστικές εταιρείες. Σύμβουλος επικοινωνίας της έκδοσης.

katsaounis

Νίκος Κατσαούνης

Επίκουρος Καθηγητής Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μεταφραστής, Αρθρογράφος.

Δίκτυο Ειδικών

Αναπτύσσουμε ένα ευρύτερο δίκτυο ειδικών αποτελούμενο από κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες, στοχαστές και τεχνοκράτες απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίοι διατίθενται να συμβάλλουν στην εποικοδομητική αυτή προσπάθεια στην χώρα μας, ο καθένας από το γνωστικό του αντικείμενο.

Η συντακτική μας ομάδα, αναλόγως των θεμάτων που θα προσεγγίζονται κάθε φορά, συγκεντρώνει ιδέες από αυτούς τους ειδικούς, ερωτώντας τους για τις πιο σημαντικές εξελίξεις, καινοτομίες, επιτεύγματα, καλές πρακτικές, κλπ., στους αντίστοιχους τομείς τους. Στη συνέχεια επεξεργάζεται και παρουσιάζει αυτές τις ιδέες, σε σας, τα μέλη/αναγνώστες μας, με στόχο την απόσταξη κάθε ιδέας στην ουσία της.

Το σκεφτόμαστε αυτό ως βελτιστοποίηση της «ταχύτητας της γνώσης», μεταφέροντας την αξία ιδεών και λύσεων όσο πιο αποτελεσματικά και αποδοτικά γίνεται, έτσι ώστε να έχει κανείς τον χρόνο να εξερευνά και να απορροφά περισσότερες από αυτές.

Συνεργασίες με Ιδρύματα – Ιδρύματα που μας εμπνέουν

Δημιουργούμε και αναπτύσσουμε ένα πρόγραμμα συνεργασιών με ιδρύματα, ινστιτούτα και οργανισμούς που μας εμπνέουν για το έργο τους και υποστηρίζουν την προσπάθεια της Εποικοδομητικής Δημοσιογραφίας.

open-image
logo-constructive-institute-image
SJN-image
eethpsi-image
theoxaraki-image
ime1-image
Ncvo-image
NETWORK-image

«Ιδέες & Συνεργασίες μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο»…

Συνεργαζόμαστε μόνο με οργανισμούς που μας εμπνέουν μέσω των Θετικών τους δράσεων, και δεν προσφέρουμε ‘διαφήμιση’.

Σκοπεύουμε για τις δημοσιογραφικές μας έρευνες και την ποιότητα αυτών, η συντακτική μας ομάδα να
αποτελείται από έναν ικανό αριθμό(5-10) μόνιμων εργαζόμενων δημοσιογράφων/αρθρογράφων.

Μια νέα γενιά δημοσιογράφων – νέοι άνθρωποι με άριστη καλλιέργεια, μόρφωση και ποιότητα χαρακτήρα –
που οραματίζονται να συμβάλουν προς μια εποικοδομητική δημοσιογραφία αναζήτησης και παρουσίασης
λύσεων. Μια δημοσιογραφία «θετικής ψυχολογίας» που θέλει να αναπτύξει την Λογική και τα θετικά
αισθήματα των ανθρώπων, το ‘φως’ και όχι το ‘σκοτάδι’ μέσα τους…

Μιας δημοσιογραφίας που θα θέτει ερωτήσεις αναζητώντας λύσεις, που θα συζητάει εποικοδομητικά, αντί
να ‘καλλιεργεί’ αρνητικά-συγκρουσιακά την ‘κοινή γνώμη’ αναζητώντας εχθρούς και ενόχους…!

Αυτό θα το καθορίσει η συνδρομή των μελών/αναγνωστών μας…

Υποστηρίξτε μας ώστε να δημιουργήσουμε το καλύτερο δυνατό !

Μετάβαση στο περιεχόμενο