Το Περιοδικό

Το Περιοδικό

Το περιοδικό

Απευθύνεται σε όλους όσους αναζητούν και επιζητούν το «θετικό και αισιόδοξο» (σκέψη, λόγο, πράξη) απέναντι στο «αρνητικό και απαισιόδοξο», σε αναγνώστες οι οποίοι είναι ‘συγχυσμένοι και κουρασμένοι’ από την ατελείωτη κριτική και συγκρουσιακή ρητορική που αναβλύζει από τα κλασικά μέσα ενημέρωσης, καθώς και την εν γένει έλλειψη ‘Λογικής’ (Ορθού και Καθαρού Λόγου) στα καθημερινά πολιτικά και κοινωνικά πεπραγμένα…

Εστιάζει στις λύσεις και επιτρέπει την αναφορά και την παρουσίαση ακόμα και των πιο σοβαρών θεμάτων με τέτοιο τρόπο που να προκαλεί ‘θετικά συναισθήματα’ στους αναγνώστες του.

Μια ‘καλή ιστορία’ δεν χρειάζεται να είναι μια ‘κακή ιστορία’!

Ηλεκτρονικά, έντυπα και ηχητικά. Η πρωτοτυπία δεν σταματά μόνο με την ‘ουσία’ του περιεχομένου του, αλλά, προετοιμάζεται τεχνολογικά με τρόπους ώστε να προσφέρει και πολλές άλλες καινοτομίες μεθόδων παροχής υπηρεσιών ιδιαίτερα στον σχεδιασμό, ανάπτυξη, εγκατάσταση και λειτουργίες του (πχ. τρόποι διάδρασης με τους αναγνώστες του, ηχητική έκδοση και άλλες προσεγγίσεις και εργαλεία πολυμέσων που επιτρέπει το διαδίκτυο)…

Το Περιοδικό

Συνδρομητικό περιοδικό

Απευθύνεται, εξαρτάται και αναπτύσσεται από τους αναγνώστες του. Γι’ αυτό η ύπαρξη και η ανάπτυξη μας θα καθοριστεί από την δική σας οικονομική συνεισφορά…

Ποιοτικό περιεχόμενο

Χωρίς εξάρτηση από τις διαφημίσεις δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε ‘ομάδες-στόχους’ ή να προσαρμόζουμε το περιεχόμενό μας αναλόγως. Αντ’ αυτού, όποιος συμφωνεί με το όραμα και την αποστολή μας είναι ευπρόσδεκτος να συμμετάσχει. Βλέπουμε τους αναγνώστες μας ως συμμετέχοντες και τους θεωρούμε ως την μεγαλύτερη αναξιοποίητη ‘πηγή γνώσης’ στη δημοσιογραφία. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια διαρκή και ουσιαστική σχέση μαζί τους, τους θεωρούμε ως μέλη μιας ‘λογικής’ κοινότητας και όχι απλώς καταναλωτές περιεχομένου. Ενώ επαγρυπνούμε για την εκδοτική-συντακτική μας ανεξαρτησία, πιστεύουμε ότι η ενεργή συμμετοχή του κοινού είναι ζωτικής σημασίας για μια υγιή και ακμάζουσα «εποικοδομητική δημοσιογραφία». Απ’ τους αναγνώστες ζητάμε την γνώμη και τους ενθαρρύνουμε να συνεισφέρουν την εμπειρία τους σε συγκεκριμένα θέματα.

Το Περιοδικό

Καλλιέργεια Ηρεμίας

Το περιοδικό σχεδιάζεται έτσι ώστε ο αναγνώστης να μπορεί με ‘ηρεμία’ να διαβάσει το κάθε άρθρο, χωρίς περισπασμούς από την ‘σύγχυση’ και τον δελεασμό των διαφόρων διαφημιστικών τίτλων ή ενοχλητικών μηνυμάτων. Η όλη του παρουσίαση συμβάλλει έτσι ώστε ο αναγνώστης να αποσπάται μόνο από το περιεχόμενο, το οποίο εστιάζεται στο να αποκαλύψει, να εξηγήσει και να τονίσει τις βαθιές δομές και τις μακροπρόθεσμες εξελίξεις που διαμορφώνουν δυναμικά τον κόσμο μας, αποδίδοντας σημασία στην εις βάθος έρευνα, αυθεντικότητα και διεξοδική ‘λογική’ επεξεργασία.

Διαφάνεια

Η ακριβής μορφή του περιοδικού και οι δυνατότητες του λαμβάνουν έτσι σάρκα και οστά μέσα από συνεχή ‘πειραματισμό’ και ανάλογη εξεύρεση πόρων, καθώς συνδρομές και δωρεές αποτελούν την κύρια πηγή εισοδήματος και το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων μας επανεπενδύεται για τις επιδιώξεις μας και την περαιτέρω ανάπτυξη μας. Μπορεί να συνάπτουμε εταιρικές σχέσεις με τρίτα μέρη, όπως πανεπιστήμια ή ερευνητικά και άλλα ιδρύματα, αλλά αυτοί οι συνεργάτες δεν έχουν ‘συμφέροντα’ επί της κερδοφορίας του περιοδικού που είναι πλήρως διαφανές σχετικά με την φύση και τους όρους τέτοιων συνεργασιών.

Περιοδικότητα της έκδοσης

Δίδοντας σημασία στην ποιότητα του περιεχομένου, η ύλη μας εκδίδεται μηνιαίως (η προσέγγισή μας και το είδος της δημοσιογραφίας που εξασκούμε δεν έχει λόγο να αναλώνεται στην ‘καθημερινή φθορά’) σε ηλεκτρονική μορφή (ψηφιακό περιοδικό) βασισμένη στην ψηφιακή μας πλατφόρμα. Επίσης, για την κάλυψη όλων των αναγκών του αναγνωστικού κοινού, σκοπεύουμε να διατίθεται και σε έντυπη μορφή για όσους προτιμούν να διαβάζουν σε ‘χαρτί’, καθώς και σε ‘ηχητική’ (audiomagazine) για τους αναγνώστες που λόγω προβλημάτων όρασης ή άλλων προτιμήσεων το επιθυμούν.

Η έκδοση δεν φιλοδοξεί να αποτελέσει υποκατάστατο
στα υπάρχοντα ‘mainstream’ μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Συμπληρώνει τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης καλύπτοντας ένα ‘κενό’ στο τρέχον ‘δημοσιογραφικό τοπίο’, κοιτάζοντας πέρα από τις καθημερινές ειδήσεις και τους σχολιασμούς (συνήθως αρνητικής-συγκρουσιακής ‘καλλιέργειας’ της ‘κοινής γνώμης’) προς μια εποικοδομητική δημοσιογραφία αναζήτησης και παρουσίασης λύσεων.

Σκοπεύει να γίνει το ‘φυτώριο’ της εποικοδομητικής δημοσιογραφίας στην Ελλάδα, αναπτύσσοντας μια νέα γενιά δημοσιογράφων. Μιας δημοσιογραφίας «θετικής ψυχολογίας» που θέλει να αναπτύξει την Λογική και τα θετικά αισθήματα των ανθρώπων, το ‘φως’ και όχι το ‘σκοτάδι’ μέσα τους.

Ούσα προσθήκη παρά αντικαταστάτης, μπορεί με χαρά να συνεργάζεται και με άλλα μέσα αν μια τέτοια συνεργασία φαίνεται γόνιμη και αξίζει τον κόπο.

Η Επικοδομητική μας Δημοσιογραφία σε σύγκριση

Το Περιοδικό
Το Περιοδικό

Αναθεωρημένος ορισμός της δημοσιογραφίας:

Σύγκλιση των κοινοτήτων σε μια πολιτισμένη, ενήμερη και παραγωγική συζήτηση, μειώνοντας την πόλωση και οικοδομώντας την εμπιστοσύνη μέσω της βοήθειας των πολίτων να βρουν κοινό έδαφος σε γεγονότα και συνεννόηση.

Jeff Jarvis’ (Professor, City University of New
York, Journalism school)

Τα σημαντικότερα επιγραμματικά

 • Το περιοδικό για όσους θέτουν ερωτήσεις και αναζητούν λύσεις…
 • Για μια δημοσιογραφία που διερωτάται: «Και τώρα τι;»
 • Προσανατολισμένη στο μέλλον.
 • Δείχνουμε πως ο κόσμος του σήμερα θα μπορούσε να είναι αύριο…
 • Η έκδοση κομίζει ‘μοναδικά χαρακτηριστικά’. Αυτά συγκεντρώνονται στην πρόταση: «έμπνευση αντί απάθειας…!»
 • Περιεχόμενο υψηλής ποιότητας δημοσιογραφίας, προκλητικό και ενδιαφέρον με χρήση ‘Θετικής ψυχολογίας’, που θα μετατρέπει τα πρότυπα, αλλάζοντας ριζικά την ‘συνήθεια’ παρουσίασης κακών/αρνητικών ειδήσεων…
 • Θετική ενημέρωση, διερεύνηση και αναζήτηση λύσεων, ανοίγοντας δρόμους προς την αντιμετώπιση των καθημερινών κοινωνικών αλλά και ατομικών προβλημάτων.
 • Εργαζόμαστε προσανατολισμένοι στις λύσεις ‘εποικοδομητικά’, προωθώντας της αλληλοκατανόηση και την προσωπική ευθύνη.
 • Αναδεικνύουμε συσχετισμούς, αντί μεμονωμένων περιστατικών.
 • Αρθρογραφούμε με εξειδικευμένες γνώσεις, πάθος και μεράκι.
 • Δεν επικεντρωνόμαστε στην επικαιρότητα αλλά δημοσιεύουμε ιστορίες/άρθρα με εις βάθος ανάλυση κάθε θέματος.
 • Κοιτάμε πέρα από τους τίτλους των πρωτοσέλιδων και επιδιώκουμε να φωτίσουμε τις δυνάμεις που διαμορφώνουν τον κόσμο μας.
 • Δεν θέλουμε καθόλου να είμαστε κυνικοί, αντ’ αυτού θέλουμε απλά «να ξεκινήσουμε να κάνουμε πράγματα».

Η παρουσία, η μορφή μας, η ύπαρξη και η ανάπτυξη μας θα καθοριστεί από την δική σας οικονομική συνεισφορά…

Η έκδοση δεν εξαρτάται παρά μόνο από την υποστήριξή σας. Ενδιαφέρουν μόνο οι δικές σας ‘ανάγκες’ και
όχι εκείνες διαφημιστικών και λοιπών πολιτικών ή άλλων συμφερόντων.

Θα είναι «Το Δικό σας Περιοδικό», για όσο εσείς το θέλετε, για όσο εσείς το επιλέγετε…!

Μετάβαση στο περιεχόμενο