author-image-116 Ομάδα του Ορθού Λόγου
author-image-17 Μιχάλης Νευραδάκης

Συντακτική Ομάδα

Χωρίς κατηγορία

Χωρίς κατηγορία

Οι λεγόμενες «Ξένες Άμεσες Επενδύσεις» (ΞΑΕ) αποτελούν μια σημαντική συνιστώσα της οικονομικής ανάπτυξης και είναι καλοδεχούμενες. Πρέπει, όμως, να ξεχωρίζουμε τις παραγωγικές επενδύσεις που συντελούν στη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων και υποδομών (εκ του μηδενός επενδύσεις -Greenfield investment), παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, από αυτές των εξαγορών ή συγχωνεύσεων υπαρχουσών επενδύσεων (χρηματοπιστωτικές δικαιοπραξίες) οι οποίες μπορεί μεν να ωφελούν τον επενδυτή (ίσως και τις εξαγοραζόμενες επιχειρήσεις) είναι αμφίβολο, όμως, ότι προσθέτουν κάτι στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Όταν, μάλιστα, μέσω συγκεκριμένων εξαγορών αρχίζουν να συγκεντρώνουν και μεγάλα ποσοστά ολόκληρων κλάδων, μπορεί…

Θέλετε να διαβάσετε το υπόλοιπο άρθρο;

Δεν πιστεύουμε σε τείχη πληρωμών, διότι θεωρούμε είναι σημαντικό η δημοσιογραφία μας να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Ταυτόχρονα όμως, μπορούμε να καλύπτουμε το κόστος της αρθρογραφίας μας μόνο αν έχουμε μέλη/συνδρομητές που υποστηρίζουν.
Πιστεύετε ότι η δημοσιογραφία μας είναι σημαντική;
Γίνετε μέλος!

Περιεχόμενα Τεύχους

Τεύχος 23

Μάιος 2021

Μετάβαση στο περιεχόμενο