author-image-104 Editorial
Χωρίς κατηγορία

Χωρίς κατηγορία

H φύση το έχει κάνει πολλές φορές χωρίς να ρωτά, δίχως ενδοιασμό, με τη δική της «νομική αυστηρότητα» και τις δικές της ισορροπίες. Στην απεραντοσύνη του σύμπαντος, σε βάθος χρόνου το reset συμβαίνει αυτόματα και θα συμβαίνει διαρκώς, γεγονός που πρέπει να αποτελεί δίδαγμα για τον άνθρωπο και την ασημαντότητά του. Στην κρίσιμη φάση που διανύουμε, σε παγκόσμια κλίμακα, η επαναφορά του «συστήματός» μας είναι απαραίτητη για την ίδια την επιβίωσή μας.

Βεβαίως, το reset προϋποθέτει και delete, δηλαδή, μας φέρνει όλους και όλες προ των ευθυνών μας, να απορρίψουμε όλα εκείνα που μας έχουν οδηγήσει σε νοσηρές καταστάσεις και σε αδιέξοδα, να «εκκαθαρίσουμε» τους ιούς και να διαμορφώσουμε νέους όρους υγείας και δημιουργικότητας στην ανθρώπινη δραστηριότητα και το περιβάλλον. Χρειάζεται να εισέλθουμε σε μια αναθεωρητική περίοδο, δίνοντας έμφαση σε πολλά από εκείνα που ίσως δεν είχαμε σπουδαιολογήσει μέχρι τώρα και τα οποία είναι μάλλον θεμελιώδη για το νέο ξεκίνημα. Χωρίς να νιώσουμε ενοχές για ότι μεσολάβησε, καθόσον από τα λάθη διδασκόμαστε, να συναποφασίσουμε πώς μπορεί να σχεδιασθεί ένας εντελώς διαφορετικός θετικός κύκλος ζωής τον οποίο δεν είναι ανάγκη να ολοκληρώσουμε υπό πίεση εμείς. Ας τον ξεκινήσουμε και ας τον προχωρήσουν οι μελλοντικές γενιές. Γιατί, δεν χωρεί αμφιβολία ότι η βιασύνη και οι φρενήρεις ρυθμοί μιας ανέλεγκτης πορείας μας οδήγησαν σε λανθασμένες κατευθύνσεις. Με σταθερότητα και σύνεση να πάμε σε δρόμους ασφαλείς και όχι επικίνδυνους… Το reset/restart γεννιέται μέσα από μία εγκεφαλική λειτουργία με κύριο συστατικό τη λογική!

Με αυτές τις σκέψεις κατά νου, θέλουμε ευχόμενοι καλό Φθινόπωρο να εκκινήσουμε αυτή την Φθινοπωρινή περίοδο με το Τεύχος μας του Σεπτεμβρίου αφιερωμένο ακριβώς στην «λογική του reset», με εφαρμογές σε όλο τον κόσμο γύρω μας, την εκπαίδευση, την εργασία, την οικονομία, την πολιτική και την κοινωνία. Όλα περνούν από μία διαδικασία πρόκλησης και μεταμόρφωσης…

Εγγραφείτε και μιλήστε!

Με την εγγραφή σας μπορείτε να συμμετάσχετε στην κουβέντα για το άρθρο, να μιλήσετε στους συντάκτες μας και να συμβάλλετε εποικοδομητικά στα άρθρα μας.

Μπορείτε να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου πατώντας εδώ, αλλά...

... είναι μόνο χάρη των μελών/συνδρομητών που μας στηρίζουν που μπορούμε να έχουμε άρθρα.

Εάν μια εποικοδομητική δημοσιογραφία, που δεν εξαρτάται από διαφημίσεις, είναι κάτι που θέλετε να υποστηρίξετε γίνετε μέλος σήμερα.

Περιεχόμενα Τεύχους

Τεύχος 16

Σεπτέμβριος 2020

Μετάβαση στο περιεχόμενο